Publicat per

Pràctica: primer lliurament parcial

La idea per al projecte seria visibilitzar 9 canvis socials a partir de cartells per tal de fer reflexionar i buscar un millora social i econòmica del poble.

La motivació és l’interès que tinc per les propostes és que la meva parella les promou per internet, i així ajudant a la seva causa, ja que tenim un ideologia comuna que em fa voler participar artísticament en la difusió de les idees per a un canvi que penso que es necessari.

Anteriorment ja he dibuixat per ajudar-lo a fer una icona. Aquest cop seria un projecte més gran.

Aquest canvi consisteix en aconseguir una societat equitativa i justa amb les persones i el medi que habiten. Per aconseguir-ho és presenten 9 canvis per tant 9 cartells que tractaran es següents temes:

 • Mitjans democràtics i no a la guerra
 • Papers per a tothom
 • Per un món més sostenible
 • Dret al propi cos
 • Estat de benestar
 • Habitatge digne
 • Democràcia participativa
 • Món laboral just i digne
 • Sistema econòmic ètic

Encara no tinc gaire clar com serà el contingut dels cartells, però si que he pensat que tinguin tots la mateixa estètica i potser el que variarà serà el cromatisme del cartell, tenint cada cartell un color predominant i convinant-lo amb el blanc i el negre i els seus tons entremitjos.

 

 

Debat2el Pràctica: primer lliurament parcial

 1. María Nerea Gutiérrez Usobiaga says:

  Hola Irene, trobo molt interessant la teva proposta de projecte. Els canvis que comentes crec que són tots molt encertats en la societat actual, i parlar d’ells és necessari.

  Veig un possible problema que és el aconseguir unificar tots els cartells, que es noti que es tracta d’una mateixa sèrie de dibuixos amb un objectiu en comú, i que no sembli que es tracten de projectes per separat. La raó per la que veig aquest possible problema és que cadascun dels canvis consisteix en un tema molt ampli (alguns més que altres), i perfectament funcionarien com a tema general del qual desenvolupar 9 dibuixos amb aspectes o representacions diferents dins d’aquest.

  Però això podria ser resolt afegint un títol o part d’un en comú (transmetent un mateix missatge conjunt a més de l’individual de cada cartell), o fent es relacionin entre ells visualment (que utilitzin una mateixa gama de colors, una mateixa composició, un mateix estil, etc.).

  Crec que és molt correcte el que comentes per que segueixin tots una mateixa estètica, utilitzant una gamma de grisos juntament amb un altre color (diferent en cada cartell) en els 9 dibuixos. Podria ser molt encertat ressaltar els elements més importants del dibuix amb el color escollit (i utilitzar els grisos per la resta), ja que podria ajudar molt a transmetre cada missatge.

  També opino que és molt crucial plantejar bé com representar cadascun dels canvis de forma senzilla per que s’entengui (pensant en la situació en que millor es representa, o la part més crítica del problema), ja que si algun d’ells no s’acaba d’entendre bé pel seu compte (al ser temes diferents) els altres no ajudaran.

  Per últim, tal com ja he dit la idea que proposes és molt interessant, i dóna moltes possibilitats creatives amb les que treballar. Espero que gaudeixis molt de desenvolupar-lo i estic segura de que els cartells finals podran transmetre sense dificultat aquests missatges tan importants dels que parles.

  Nerea G.

Deixa un comentari